Tips på att fräscha upp sin trappa

Att renovera trappa inomhus är något som man får göra ibland när man har köpt ett begagnat hus eller helt enkelt har bott i ett länge. Det blir ett naturligt slitage på en trappa och eftersom en trappa är central i en bostad så sänks helhetsintrycket. Att göra något så pass enkelt som att renovera trappsteg kan öka värdet på en fastighet väldigt mycket. I vissa fall räcker det att klä om trappan i nytt färskt virke och material för att den ska få ett lyft.

Självklart ska man se över alla delarna av en trappa innan man börjar renovera. Vangstyckena ska ses över så dom inte är slitna och behöver bytas ut. Man väljer ut ett hårdare träslag till fotstegen där ek brukar vara ett väldigt populärt alternativ. Det finns andra alternativ än ek till trappsteg att välja på som är lite mer exklusivare men tyvärr svårare att få tag på. Om virke och material i trappan redan är i bra skick så är eventuellt en slipning och målning av en trappa ett alternativ som många väljer.

Att slipa en trappa räcker väldigt bra om materialet redan är bra och det redan finns en bra grundkonstruktion. Om man målar trappan så kan man passa på att välja ut en lite mer personligare färgpalett.