Städfirma med fokus på miljö

Att hålla rent är ju på sätt och vis en självklarhet. Rent hemma, rent på jobbet och rent i det offentliga rummet, det vill säga på gator, torg och i gemensamma byggnader.

Dock finns det nackdelar med allt städande. Så småningom kan vi utveckla allergier eller överkänslighet när vi utsätts för starka preparat och syntetiska rengöringsmedel. Ytterligare kan en överdriven städning med kraftiga skurpulver minska vår naturliga motståndskraft.

Så hur balanserar vi här mellan å ena sidan att hålla rent och å andra sidan att undvika överkänslighet på grund av kemikalier? Ponera att du bor i en stor stad med allehanda föroreningar och utsläpp. Du städar själv eller anlitar städfirma, och det utrymme du behöver få rent ligger till exempel i en trafikerad asfaltdjungel som Stockholm. Men du vill undvika gifter både med tanke på miljön och med tanke på hälsan.

Här nedan ska vi ta oss en titt på ett sätt att lösa ovannämnda dilemma.

Grön städning för hälsan och miljön

Det finns mycket du kan göra för att gå över till mer grönt städande, mer ekologisk, hållbar och miljövänlig städning. Alternativt kan du göra personliga val vad gäller produkter och metoder. Eller sedan kan du välja att vända dig till ett proffs som har kunskap, erfarenhet och kontakterna för att garantera dig städning med fokus på miljön.

Städa grönt själv

5 tips för att göra ditt personliga städarbete mera hållbart:

 1. Gör trasor av gamla lakan, handdukar och udda strumpor
 2. Använd naturliga ingredienser för städning, som till exempel ättika, citron, salt och bikarbonat
 3. Håll småkryp och insekter borta med eteriska oljor och kulor av cederträ.
 4. Håll dig med krukväxter som renar luften, som till exempel ampellilja och svärmorstunga
 5. Städa regelbundet och ofta så slipper du svåra smutshärdar

Städföretag Stockholm fixar för dig

Vilka fördelar får du av att vända dig till ett proffs om tar genomför städningen hållbart och ekologiskt? Hur kan du få största möjliga glädje av ett städföretag Stockholm, storstadsstationerad som du är, med krav på miljövänlighet dessutom?

5 orsaker varför du ska anlita städföretag när du värnar om miljön:

 1. En bra städfirma har med sig allt material som behövs för rengöring, från trasor och tvättmedel till dammsugare. Du behöver inget själv hemma eller på kontoret.
 2. En städfirma kan anpassa städningen precis efter ditt behov: behöver du flyttstädning eller fönsterputs? Eller regelbunden rengöring för speciella sektioner som trappor eller fönsterytor?
 3. Professionell städhjälp är tidseffektiv, känner till ytor och material och kan välja rätt produkter vid varje tillfälle samt har kontakterna och kunskapen om de bästa miljövänliga produkter som finns på marknaden.
 4. En bra städfirma har tystnadsplikt, kan garantera nöjda kunder, du kan alltså reklamera vid behov, samt följer kollektivavtal och lagen.
 5. Du behöver inte något själv. Det är en myt att du ska behöva städa före städhjälpen anländer. Ett proffs har redan sett det mesta och du kan tryggt lämna ansvaret till städföretaget.

Börja med att beställa provstädning

Nu har du alltså valt att köpa städhjälp från städfirma Stockholm för exempelvis hemstädning i centrala Stockholm eller hemstädning Danderyd, och det känns som ett förnuftigt beslut med tanke på lätthet och fördelar, eller hur. Kanske ska du ändå börja med en provstädning först?

Många städfirmor kan dessutom erbjuda ett reducerat pris för en provstädning.

3 fördelar med en provstädning:

 1. Idén med provstädning är förstås att ge dig en chans att uppleva tjänsten innan du slår till med ett längre tids kontrakt, så att du är trygg och litar på tjänsten
 2. Därtill ger provstädningen dig möjligheten att se hur alla som vistas i utrymmet, reagerar på städning visavi brukade tvättmedel. Blir det kvar irriterande lukter efter städningen? Upplever någon allergiska symptom? Känns det att utrymmena verkligen blev rena? Och hur var servicen överlag, var städningen värd den summa du betalade för tjänsten?
 3. Du och städfirman har en bägge bättre förhandlingssituation efter en provstädning när ni båda har fått en uppfattning om behoven och utmaningarna.

Målsättningen är ju gemensam för alla berörda: friskare, renare utrymmen, okomplicerade processer och fokus på det man kan bäst.