Tips på hur du undviker slitage på håret

Visste du att det finns en del tricks och knep du kan ta till för att undvika slitage på håret? Du har säkert hört förr att du ska undvika värmeverktyg och starka hårbehandlingar, men numera finns det andra lösningar på ditt problem.

1. Testa en silkesmössa eller ett sidenörngott
När du sover utsätts håret för en del onödig friktion enbart p.g.a. tyget ditt örngott har. Ju strävare och stummare tyget är, desto mer sliter det på håret. Därför väljer många att sova med en silkesmössa som skyddar håret. Speciellt bra är den för dig med lockigt eller afrohår eftersom det dessutom skyddar frisyren. Win win! Tycker man inte om att ha något på huvudet är ett sidenörngott nästbästa val. Det fina är att detta också skyddar din hud.

2. Hört talas om Olaplex?
Olaplex blev snabbt superpopulärt då det var en av de första behandlingarna som på riktigt reparerar skadat hår. Deras produkter innehåller en molekyl som reparerar trasiga svavelbindningar i håret och på så vis gör det friskare. Du kan välja att göra en behandling på salong, eller att använda deras olika produkter. Mest popukär är förmodligen Olaplex No.3 Hair Perfector, men nyheten Olaplex No.7 Bonding Oil har också snabbt vuxit i populäritet!

3. Leave-in produkter är din vän!
Många är duktiga på att använda inpackningar och bra schampon, men glöm inte bort att det finns massor av leave-in-produkter som hjälper ditt hår! Här kan du välja mellan produkter som hjälper din styling, hårets skick eller faktiskt båda. En ny och spännande produkt är K18 Leave-In Molecular Repair Mask som påminner lite om Olaplex. Den återställer keratinkedjorna i håret och hjälper dig därför till ett friskare och starkare hår. Perfekt för dig som inte riktigt lyckas hålla dig från de kemiska behandlingarna eller har svårt att släppa plattången.

…men kom ihåg: det finns inga produkter som hjälper dig om du varit för vårdslös med ditt hår. Detta är tips som hjälper dig att hålla ditt hår friskt men inte laga ett sönderblekt hår 🙂 lycka till!